У Полтаві завершують капітальну реконструкцію вулиці Калініна. Роботи тут розпочалися ще торік, і ось напередодні Дня Незалежності оновлена вулиця стане до ладу. Її значно розширено, споруджено автостоянки і «кишені» для автотранспорту, реконструйовано зупинки, пішохідні переходи, тролейбусну лінію, встановлено нові дорожні знаки, оновлено світлофори... Приємно й те, що ця реконструкція — лише частина дорожніх робіт, що ведуться у місті. Загалом у Полтаві цьогоріч оновлено понад 60 вулиць, у тому числі й на околицях.

Боротьба з дірявим асфальтом у Полтаві, як і скрізь в Україні, ведеться не перший рік. Минулого року місцева влада оголосила «тотальну війну поганим дорогам». До речі, керівництво у місцевих ЗМІ наполягало саме на такому формулюванні. Однак «бліцкригу» тоді не вийшло, і «тотальна війна» якось дуже швидко переросла у «ар’єргардні бої», які на стан полтавських доріг особливо не вплинули. Минула ж зима й поготів розвіяла всілякі ілюзії полтавських водіїв щодо покращення ситуації.

Однак... Уже починаючи з весни комунальники взялися за роботу на міських вулицях доволі активно. І хоч керівництво цього разу вже не згадувало про «тотальну війну», але наступ на погані дороги таки почався на усіх напрямках. Не лише в центрі міста, а й на околицях і навіть у дворах...

Як зазначає перший заступник начальника міського управління житлово-комунального господарства Андрій Лямін, цьогорічні обсяги шляхово-ремонтних робіт уже зараз значно перевищили показники минулого року. Так, уже відремонтовано 83,5 тисячі квадратних метрів дорожнього покриття, тоді як за весь минулий рік — 69 тисяч квадратних метрів.

До речі, в «зоні особливої уваги» тепер не лише обсяги, а й якість робіт. З огляду на це, на найважливіших об’єктах намагається бувати навіть міський голова Андрій Матковський, щоб на власні очі оцінити роботу шляховиків.