Знову всі полтавські дороги ведуть на Миргородщину — до Великих Сорочинців, де сьогодні (17 серпня) відкрився національний Сорочинський ярмарок. Цього року у ньому беруть участь понад 600 торговельних представництв, представлять свою продукцію майже 300 майстрів народних промислів із різних куточків України і навіть закордону. Як завжди, цікавою і різноманітною є культурна програма. Її перлиною стане фестиваль фольклорних колективів «Чиста криниця», участь в якому візьмуть не лише колективи з Полтавщини та багатьох обласних центрів, а й гості з Росії, Азербайджану, Польщі, Кіпру... Ще один фестиваль — «Золотий млин» — збере на сорочинській сцені кращі молодіжні етно-фолк-гурти України. А от народний самодіяльний ансамбль «Реутичанка» з Сумщини покаже ярмаркове дійство «Українське весілля». «Сміємося разом з Гоголем» — так називається фестиваль самодіяльних гумористів України. В театралізованих виставах візьмуть участь і актори Полтавського академічного театру імені М. В. Гоголя. Обіцяють цікавинки і для дітей. Одне слово, розваг буде чимало на всі смаки — від народного співу й танців до молодіжної музики. До речі, цьогоріч вперше відбудеться і своєрідний ретро-кінофестиваль «Кіно від Хіврі», в рамках якого глядачі побачать улюблені кінокомедії: «За двома зайцями», «Весілля в Малинівці» та інші.
Серед родзинок цьогорічного свята і церемонія дегустації японського чаю та солодощів, майстер-клас з ікебани та орігамі. А ще організатори замахнулися на рекорд України з приготування борщу: його планують «одноразово» зварити 1000 літрів і пригостити усіх бажаючих!
Отже, буде на що подивитися, що продати і купити, а передусім — насолодитися спілкуванням, адже, як писав Олександр Ковінька, ну де ще можна побачитися, побалакати «по душах» з сусідом, як не на Сорочинському ярмарку! До того ж, як завжди, ярмарок відвідає чимало відомих людей. Чекають тут і Президента України.
Фото автора.