У Комітеті Верховної Ради з питань аграрної політики та земельних відносин на опрацюванні — 355 законопроектів. Серед них проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення правового регулювання оренди землі».
Зокрема, документом пропонується запровадити мінімальний строк оренди для сільськогосподарських угідь сім років, скоротити кількість умов договору оренди. Крім того, проект закону сприяє прозорості земельних відносин через публічність інформації про власників та користувачів паїв на електронній кадастровій карті. Законопроект також передбачає добровільну розробку проектів землеустрою, що забезпечують еколого-економічне обґрунтування сівозміни та впорядкування угідь.
Реалізація документа підвищить зацікавленість землекористувачів у збереженні якісних характеристик сільськогосподарських паїв та допоможе запобігти їх подальшому виснаженню. Зокрема, запроваджуються заходи, які стимулюватимуть належне користування землями сільськогосподарського призначення та сприятимуть більшій стабільності ведення господарства та можливостям планувати діяльність на довгострокову перспективу.
Це, в свою чергу, дасть змогу раціональніше використовувати землі, а не виснажувати їх за кілька років. Крім того, це дозволить залучити додаткові приватні інвестиції в розбудову соціальної інфраструктури села.
 
Вл. інф.