Про те, що територію міста необхідно розширювати, говорять давно. Та лише тепер місцева влада зважилася, нарешті, на «наступальні дії». Проект коригування генплану передбачає збільшення території Полтави на 
2 730,2 га — ледь не на третину! Відтак місто розшириться до 13 111,2 га, а загальна площа дев’яти рекреаційних зон становитиме 950 га.
Торік на коригування генерального плану Полтави з міського бюджету виділили більше 350 тисяч гривень, а цьогоріч передбачили ще 34,3 тисячі — на завершення проектних робіт щодо зміни меж обласного центру. За словами головного архітектора міста Вадима Вадімова, тендер на коригування плану виграв інститут проектування міст «Діпроміст» (Київ).
Збільшення території Полтави відбуватиметься за рахунок вільних, а не адміністративно визначених територій. Міський голова Андрій Матковський запевнив представників селищних рад, що місто не зазіхатиме на їхні землі.
— Ми не вирішуємо питання збільшення меж міста за рахунок адміністративних одиниць Полтавського району, — наголосив Андрій Матковський.
Як повідомили у прес-службі міськради, остаточно межі міста затвердять після висновків державної експертизи, а потім після громадського обговорення полтавцями.