Заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко направив звернення до Генерального прокурора з проханням перевірити законність виділення земель природоохоронного фонду приватним структурам та законність здійснення будівництва на території Національного природного парку «Подільські Товтри», що на Хмельниччині.
За повідомленням секретаріату заступника глави парламенту, у своєму зверненні М. Томенко зазначив, що під час його поїздки 5 червня 2010 року до Хмельницької області природоохоронна громадськість та керівництво парку порушували питання стосовно розпочатого останнім часом будівництва приватними структурами котеджних будиночків для відпочинку на території Національного природного парку, що не може не викликати занепокоєння.
Нагадаємо, що Національний природний парк «Подільські Товтри» створено указом Президента від 27 червня 1996 року з метою збереження, відтворення та раціонального використання природних ландшафтів Поділля з його унікальними історико-культурними комплексами. Відповідно до Закону України «Про Загальнодержавну програму формування національної екологічної мережі України на 2000—2015 роки», парк входить до Подільського регіону Національної екологічної мережі України. У рамках всеукраїнської акції «7 чудес України» Подільські Товтри визнані одним із семи природних чудес України. Національний природний парк «Подільські Товтри» є природоохоронною, рекреаційною, культурно-освітньою, науково-дослідною установою загальнодержавного значення. Велику цінність і значимість для рекреаційного господарства парку становить запас мінеральних вод та десятки видів тварин, занесених до Червоної книги України, які населяють Подільські Товтри.