На Закарпатті протягом місяця борг із зарплати збільшився на півтора мільйона гривень. Голова Закарпатської облдержадміністрації Олександр Ледида на засіданні обласної комісії з питань погашення заборгованості з заробітної плати, пенсій, стипендій, інших соціальних виплат та податкового боргу закликав якнайшвидше вирішити цю проблему.
На 1 червня поточного року борг із заробітної плати в області становить більш як 17 млн. 690 тис. грн. Порівняно з 1 травня він зріс майже на 1,5 млн. грн. На сьогодні затримують виплату зарплати всі міста та райони області, окрім прикордонного міста Чопа. За рік борг наростили вісім міст та районів області, зокрема, Хуст, Берегове, Великоберезнянський, Іршавський, Міжгірський, Рахівський, Виноградівський райони.
За п’ять місяців нинішнього року територіальна державна інспекція праці в Закарпатській області наклала штрафи на 73 керівників підприємств-боржників, порушено 12 кримінальних справ. Наведені цифри, зазначив Олександр Ледида, свідчать, що керівники районів-боржників ще не спромоглися організувати ефективну роботу профільних комісій з погашення заборгованості.