Працівники податкової міліції виявили в Ужгороді цех, де нелегально виробляли бальзам «Легенда Карпат». Про це «Голосу України» повідомив перший заступник голови— начальник управління податкової міліції ДПА у Закарпатській області Михайло Тернущак. Виготовленням бальзаму займалося приватне підприємство.
За попередньою інформацією, цех діяв кілька років. Під час проведення огляду ніхто не надав жодного документа, який би свідчив про лікарські властивості цього продукту, а також його відповідність держстандартам України. На місці виявлено та вилучено величезну кількість готової до реалізації продукції — 4600 літрів коричневої рідини з характерним запахом спирту, обладнання для виготовлення кустарним способом бальзаму (пляшки, корки, етикетки). Вразило податківців і те, в яких антисанітарних умовах здійснювався розлив «бальзаму».
Характерно, що один із підприємців, який займався розливом бальзаму (нині, до речі, він перебуває в розшуку), є власником мережі аптек Ужгорода, де, в основному, і розповсюджувалася продукція. Є відомості, що бальзам продавався і за межами області, зокрема в аптеках Запоріжжя.
Закарпатська область.