На Закарпатті попередньо підрахували збитки, нанесені цьогорічною повінню. За оперативними даними, на 8 червня орієнтовна сума збитків в області становить 4,1 млн. грн. Зокрема, сільгосптоваровиробники та фермерські господарства постраждали на 2,2 млн. грн. Потерпіли й об’єкти лісового та мисливського господарства.
Такі цифри були оприлюднені на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Відзначалося, що упродовж 3—4 червня в області випала місячна норма опадів. Відтак було підтоплено вісім районів та три міста, 49 населених пунктів, майже 2150 дворогосподарств, в тому числі 76 житлових будинків, 1141 колодязь, 6 тисяч гектарів сільгоспугідь. Роботи з ліквідації наслідків сильних злив тривають.
За результатами засідання комісії дано конкретні доручення. Зокрема, райдержадміністраціям, міськвиконкомам та відповідним службам слід створити запас паливно-мастильних матеріалів, мішків і сипучих матеріалів, продовжити підвезення питної води у потерпілі населені пункти, відкачування води із підтоплених територій і об’єктів. Обласній санепідемстанції — продовжити роботи з дезінфекції децентралізованого водопостачання, контролювати якість води у населених пунктах.

Вл. інф.