Зазвичай саме люди похилого віку дедалі частіше стають жертвами нападів грабіжників. Така сумна тенденція простежується і на Полтавщині, де — особливо у сільській місцевості — стають уже дедалі звичнішими напади на одиноких пенсіонерів. Не так давно, наприклад, усіх шокувала розправа в Грицаях Семенівського району над ... останнім жителем цього села Григорієм Даценком, якого заради наживи убив молодик із сусіднього села.
Та цього разу все сталося навпаки. Два кременчуцькі нероби — 29 і 38 років — вдерлися травневого вечора до квартири 69-річного кременчуцького пенсіонера, теж маючи на меті одне — поживитися за рахунок господаря, який видавався їм легкою здобиччю. Однак пенсіонер не квапився розлучатися з грошима, і тоді, незважаючи на протести господаря, незвані гості почали забирати речі, які їм сподобалися... А наостанок вирішили ще й провчити старого, накинувшись на нього з кулаками. Однак дідусеві вдалося схопити кухонний ніж і вдарити одного з нападників у груди, а іншого — у шию. Перелякані грабіжники, які явно не розраховували на такий перебіг подій, вибігли з квартири, але 29-річний С. далеко забігти так і не зміг — пораненого у груди чоловіка, який лежав у закривавленому одязі на вул. Московській, помітив невдовзі випадковий перехожий, який і викликав міліцію та швидку допомогу. Однак уже у лікарні чоловік помер. А невдовзі міліціонери затримали і другого грабіжника.
Нині цей випадок теж жваво обговорюють на Полтавщині і мало в кого повертається язик назвати при цьому дідуся убивцею. Тим паче, що і в Кременчуцькому міському управління міліції запевнили, що порушувати кримінальну справу проти пенсіонера не будуть, оскільки є всі підстави стверджувати, що діяв він в межах необхідної самооборони.