Кілька днів село Абазівка Полтавського району перебувало на межі паніки — до водопровідної мережі на вулиці Гоголя потрапила невідома хімічна речовина. 
Перший забив тривогу місцевий 34-річний чоловік, який запивав вдома ліки водою з-під крана. Уже після перших ковтків у нього перехопило дихання, адже вода нагадувала... аміак. Спеціалісти райсанепідемстанції зробили аналізи і з’ясували, що у воді й справді «перевищено вміст аміаку, фтору та хлоридів». Незабаром знайшлася й «розгадка» — одна з ділянок злощасного водогону проходить через територію місцевої агрофірми, де, найімовірніше, «невідома речовина з характерним запахом аміаку» й потрапила до мережі.
І хоча, як повідомили у прес-службі ГУ МНС України у Полтавській області, постраждалих у лікарняних закладах не зареєстровано, та жителі Абазівки таки постраждали. По-перше, довелося скачувати «отруєну» воду з господарських систем, по-друге, виникли проблеми з питною водою, а, по-третє, досі до кінця невідомо, що ж робити із самим водогоном. Зрозуміло, що використовувати наявний — знову піддавати себе ризику, адже причину, як потрапили хімікати до системи, так остаточно і не з’ясовано. Тому поки проводиться розслідування, жителі села вирішили на власні кошти побудувати «південний потік» — нову гілку водогону в обхід території агрофірми.
Полтавська область.