Кінець травня — період переходу на «літні» ціни. На полтавських ринках більшість місцевих продуктів харчування щодень дешевшає. Особливо це помітно на овочах. Зелена цибуля уже практично вийшла на літній рівень, істотно подешевшали і редиска та молода капуста. Так, редиска лише за останній тиждень упала в ціні майже удвічі — до 2—2,5 грн. за кілограм. За 3—3,50 можна купити й капусту, адже коли ще пару тижнів тому на ринках була здебільшого продукція з південних областей, то нині і полтавські овочівники вже продають капусту з власних ділянок. Перестає бути екзотикою на полтавських ринках і молода картопля, ціни на яку з кожним днем стають дедалі доступнішими. Так, нині її можна купити вже по 8—9 гривень, а дрібнішу ще дешевше.
З’явилися в продажу й місцеві фрукти. Щоправда, полуниці ще доволі дорогі — до 26 гривень за кілограм, а от літрову баночку черешень можна купити й за 7—10 гривень.
Сталою є тенденція до зниження цін на домашнє молоко та молокопродукти. Як на цю пору, процес цілком закономірний: надої зростають — ціни падають. Чого, звісно, не скажеш про магазинну продукцію. А от яйця подешевшали і в магазинах.
А ось який вигляд мають ціни на деяку іншу сільгосппродукцію: стара картопля — 4 грн. за кілограм, буряки — 4, огірки — 6—8, цибуля ріпчаста — 9—10. Стабільними залишаються ціни на м’ясо (вирізка свиняча — 50—55, свинина на кістці — 45, сало — 40), цукор — 
9, олія — 10 грн. за літр.
Втім, о цій порі полтавці, які «не хочуть платити більше», зазвичай їдуть уранці на Південний вокзал, де довкола стаціонарного продовольчого ринку виникає ще й стихійний — овочево-фруктовий.