В Ужгороді відбулися урочистості з нагоди професійного свята працівників поліграфічної галузі і книгорозповсюдження, участь в яких також узяли перший заступник голови облради Андрій Сербайло і заступник голови облдержадміністрації Іван Качур.
У фойє ОДА закарпатські видавництва виставили свою продукцію — книжки, надруковані останнім часом, які оглянув і голова ОДА Олександр Ледида (на знімку). Він також поспілкувався з видавцями, вислухав їхні пропозиції.
Нині в області зареєстровано, повідомили «Голосу України» в управлінні інформації та зв’язків із громадськістю ОДА, 38 поліграфічних підприємств різних форм власності, більше десятка активно працюють. Серед їхніх здобутків — 300 видрукуваних минулого року книжок. Також діє обласна програма підтримки книговидання.
— Влада й надалі підтримуватиме крайового автора, закарпатську книжку, — пообіцяв заступник голови ОДА Іван Качур.
Зазначалося, що попри велику кількість проблем та зміну вимог до поліграфічної продукції, її не замінить жодна електронна інформація, оскільки вона не може конкурувати з авторитетом друкованого слова і самим поняттям «нова книжка».
Фото прес-центру ОДА.