Працівники податкової міліції ДПА у Полтавській області «накрили» злочинну групу, яка займалася реалізацією фальсифікованих лікеро-горілчаних виробів на території області. Оперативники навіть «придбали» невелику партію оковитої. А експертиза з’ясувала, що «горілка» не відповідає жодному державному стандарту, виготовлена з низькосортного спирту і навіть становить загрозу здоров’ю людей. Особливо здивували фахівців і марки акцизного збору, які «клепали» на... звичайному принтері. За даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 216 КК України.
До речі, ділків затримали прямо під час розвантаження чергової «фури», якою щойно доставили «товар». А коли працівники податкової міліції завітали до їхнього підпільного «заводу» у передмісті Макіївки Донецької області, то дізналися, що там працювали без будь-яких дозвільних документів, але це не заважало його власникам виготовляти лікеро-горілчані вироби, використовуючи бренди 10 відомих в Україні виробників спиртного.
Нині, як повідомили у прес-службі УПМ ДПА у Полтавській області, діяльність «заводу» припинено, вилучено понад 30 тис. пляшок фальсифікованої горілки, 23 тонни спиртової суміші, понад 1 млн. 600 тис. підроблених марок акцизного збору, десятки тисяч етикеток різних виробників та інше обладнання. Орієнтовна вартість вилученого становить 500 тисяч гривень.