У Києві стартувала художня акція «Петриківка в Києво-Печерській лаврі». У її рамках — виставка робіт із Дніпропетровського художнього музею, сільського музею відомого майстра Федора Панка й сучасних малярів, майстер-класи, ярмарок ремісників, конкурси. Сюжети, що переможуть в них, використають при створенні монет, присвячених Петриківці.

Акція стала першою спробою об’єднати зусилля з поширення знань про культурні об’єкти й традиції, які є сьогодні візитною карткою України й становлять наше культурне надбання в списках ЮНЕСКО.

Організаторами творчого заходу виступили Національний Києво-Печерський історико-культурний заповідник, Дніпропетровська облрада й низка благодійних організацій.

— Проведення виставки петриківського розпису в лаврі, яка своєю славою й пишнотою зобов’язана українським гетьманам та інтелектуалам, перетворює її територію на майданчик, що об’єднує культурний простір України. Ми й надалі використовуватимемо цей об’єкт для популяризації наших досягнень, — сказав під час відкриття виставки радник Президента України з гуманітарних питань народний депутат Микола Томенко.

Вл. інф. 

Під час відкриття виставки.

Фото прес-служби Дніпропетровської ОДА.