Благодійний проект «Танець мрії—2» стартував в Чернігові. 22 відомих у місті людей — депутати міськради, керівники підприємств, представники влади та бізнесмени старанно вивчають танцювальні па. Мета проекту — зібрати кошти на слухові апарати для ветеранів, інвалідів війни, учасників бойових дій. Акція приурочена до 65-річчя Перемоги.

Відомо, що танцювати буде й заступник мера Чернігова з гуманітарних питань Оксана Тунік-Фриз. Вона повідомила журналістам, що деякі учасники проекту вже тренуються, інші готові почати. Костюми для виступів вони пошиють власним коштом, а це чимала сума: фрак — від 1000 грн., сукня — від 1500 грн. Шоу відбудеться в Міському палаці культури 6 травня за підтримки Чернігівського міського голови Олександра Соколова. Ціна на квитки — орієнтовно від 25 до 150 гривень.

Перший проект «Танець мрії» проходив у місті в квітні минулого року. Організатором став танцклуб «Ніка». Тоді відомі люди танцювали заради іншої благородної мети — збирали кошти на придбання медичного обладнання для дитячої лікарні Чернігова. На паркет вийшов навіть тодішній секретар міськради Віталій Голець. Було зібрано понад 80 тисяч гривень — замало для закупівлі потрібного обладнання. Необхідну суму врешті-решт накопичили завдяки спонсорам.

За словами голови Чернігівської міської ради ветеранів Ірини Четвертак, слухових апаратів потребують майже 2000 душ. Щороку держава може забезпечити лише 130 осіб, бо це дорога річ. А ветерани не можуть чекати, всі вони перейшли рубіж 80-річчя. Тепер у цих людей є надія. Загалом на Чернігівщині — близько 10000 людей, які мають статус інвалідів і учасників Великої Вітчизняної війни. Проблеми зі слухом — у кожного другого.

— Ці люди дуже багато зробили для суспільства і для кожного з нас, ми повинні допомогти ветеранам, підтримати увагою й турботою, — вважає заступник мера Оксана Тунік-Фриз. — Цього разу формат проекту «Танець мрії—2» дещо змінений. До його підготовки підключилися майже всі танцювальні колективи Чернігова. У програмі чимало сюрпризів. Виконуватимуть не лише танці з європейської програми, а й народні і навіть східні.

Благодійний проект «Танець мрії—2» — лише один з низки культурно-мистецьких заходів, які пройдуть в Чернігові в рамках святкування 65-ї річниці Перемоги.

 

Чернігів.