Голова Закарпатської облдержадміністрації Олександр Ледида провів перший на цій посаді прийом громадян в обласному центрі. До керівника краю звернулися зі своїми проблемами понад три десятки мешканців Закарпаття.
Олександр Бокотей, керівник комісії з екології та міграції при римо-католицькій церкві, запропонував створити в області центр використання відновлювальних джерел. На його думку, до роботи можна б залучити фахівців з європейських університетів, які попередньо виявили бажання поділитися досвідом. Керівник краю зауважив, що питання енергозбереження та використання альтернативних джерел потребує докладного вивчення та практичного застосування в області. Тому відповідне доручення — вивчити можливість відкриття центру, Олександр Ледида дав керівництву Закарпатського агентства із залучення інвестицій.
Велика група автоперевізників області прийшла до голови ОДА зі своїми проблемами: після проведення чергового тендеру в січні чимало перевізників залишилися без ліцензій та, відповідно, без роботи. На їхню думку, тоді умови тендеру на автоперевезення були спеціально виписані під конкретні структури. Керівника краю вони просили розібратися в цій ситуації. У відповідь Олександр Ледида прийняв рішення провести спеціальну нараду з питань автоперевезень.
Інвалід Великої Вітчизняної війни Олег Михайлович з Ужгорода поскаржився на незадовільні побутові умови — понад рік в будинку, де він мешкає, протікає дах. Ветеран каже, що досі на його численні звернення не було належної реакції з боку комунальників. Голова ОДА дав доручення відповідним службам допомогти ветеранові.
Чимало звернень стосувалися питань працевлаштування, надання матеріальної допомоги, вирішення земельних суперечок тощо.
За результатами особистого прийому Олександр Ледида дав доручення відповідним галузевим службам забезпечити належний розгляд питань та надати необхідну допомогу в їхньому розв’язанні, повідомили «Голосу України» в управління інформації та зв’язків із громадськістю облдержадміністрації.
Ужгород.