Приватний підприємець із Берегового організував підпільний кол-центр. 70 найманців центру працювали без жодних трудових угод. Відповідно, жодних податків не платили.
Як повідомив «Голосу України» перший заступник голови ДПА у Закарпатській області, полковник Володимир Гера, кол-центр обслуговув клієнтів з однієї сусідньої країни. Правоохоронці з’ясували, що центр консультував іноземців з питань комерційної діяльності в Україні. Працювали у дві зміни. Орієнтовна заробітна плата становила від 800 до 1500 гривень. Переважно працівниками були студенти, не обізнані з трудовим законодавством. Також з’ясувалося, що кол-центр працював із 2008 року.
Під час обстеження орендованого підприємцем приміщення виявили 60 робочих місць — столи з комп’ютерами, телефони, навушники та інше обладнання, необхідне для кол-центру. Всього оргтехніки було на суму майже 300 тисяч гривень.
— Нині розпочато позапланову перевірку документів «кмітливого і просунутого» підприємця, — сказала речниця обласних податківців Алла Кохан.
Закарпатська область.