До опалювального сезону теплопостачальні підприємства Дніпропетровська готові на 85 відсотків. Через фінансові труднощі роботи завершаться не раніше 15 жовтня.

Як розповіли «Голосу України» у міськраді, уже зробили капітальний ремонт 24 котлів, замінили двадцять кілометрів теплових мереж, підготували 184 теплопункти, у повному обсязі проведено гідравлічні випробування теплотрас.

— Ми знаємо слабкі місця в тепловому господарстві й зосереджуємося саме на них: ремонтуємо вибірково й тільки ті об’єкти, які найбільше цього потребують, щоб система відпрацювала всю зиму без збоїв, — зазначив перший заступник міського голови Володимир Медведчук.

Як відомо, Кабмін поставив перед теплопостачальниками завдання — у нинішньому опалювальному сезоні скоротити споживання газу на третину. Тому дніпропетровські підприємства вже сьогодні працюють над цим.

— Також плануємо поступово встановлювати обладнання, яке дасть змогу збільшити тепловіддачу, — додав Володимир Медведчук. За його словами, до 15 жовтня всі підприємства-постачальники тепла будуть технічно готові до його подачі.

Дніпропетровська область.