П’явки мають здатність стабілізувати біополе, до того ж їх дія є найбільш тривалою порівняно з іншими методами. Відкрито також нейротрофічний ефект п’явки. Уперше зіткнулися з цим ефектом кілька років тому, коли почали лікувати дітей, що страждають на церебральний параліч. Приречена на інвалідність малеча після такого лікування стала в змозі себе обслуговувати, ходити в туалет, на кухню.
Сучасні прилади, здатні фіксувати випромінювання біоенергетики клітин і тканин, підтвердили, що п’явки корегують порушення біополя людини. Раніше це називалося просто і без вигадок — «зняти пристріт». Науково зафіксовано лише результат: пацієнти відзначають незвичайний приплив сил, енергії, радість, смак до життя — те, що не виміряти жодними приладами і не пояснити жодними хімічними діями.
Екстракт із п’явки здатний спричинити ріст нервових клітин і появу відростків, за допомогою яких вони контактують. Основа дії нервової тканини — передача інформації. Здатність секрету п’явки до відновлення саме цієї функції відкриває можливості для лікування наслідків інсультів, розсіяного склерозу, паркінсонізму, хвороби Альцгеймера, міопатії, спайкової хвороби, порушень слуху і зору, травм та інших захворювань, перед якими лікарі опускали руки.