Зважаючи на звернення релігійних громад, влада Полтави вирішила 1 квітня — у День сміху — відмовитися від веселощів. У планах залишаються лише урочистості з нагоди 201-ї річниці від дня народження Миколи Гоголя — покладання квітів до його пам’ятника та вручення премії його імені.
«Світлому святу Воскресіння Господнього передує Страсний тиждень — дні найсуворішого посту, особливо відповідальний і важливий для віруючих, коли вони згадують останній день земного життя Ісуса Христа та його страждання. Віруючі не просто відмовляються від скоромної їжі, а й від веселощів - співів і танців. З примхи календаря цього року піст охоплює і 1 квітня — День сміху. Як відомо, цю дату в Полтаві звикли відзначати карнавальною ходою, що приносить мешканцям і гостям гарний настрій. За православною та історичною традицією українського народу всі розважальні заходи переносилися на післявеликодній період», — йдеться у повідомленні прес-служби міськради.
Найбільше «постраждали» внаслідок цього рішення фестиваль сміху й традиційний уже студентський карнавал. Але їх вирішено провести в червні — спільно зі Святом галушки.
Полтава.