У провадженні слідчого відділу Управління БОЗ ГУМВС Полтавської області перебуває кримінальна справа за фактом розтрати грошових коштів службовими особами «Офіцерської кредитної спілки».
Останнім часом до корпункту «Голосу України» в Полтаві надходило чимало звернень із приводу її діяльності. Свого часу спілка припинила будь-які виплати, «заморозила депозити», а коли скандал почав розгортатися, вкладники взагалі «втратили зв’язок зі своїм фінансовим «партнером». Тож багато хто з них звертається за поясненнями і до редакції нашої газети.
У результаті афери постраждало чимало офіцерів — достойних і заслужених людей, серед яких є навіть Герої Радянського Союзу.
Як повідомили кореспонденту «Голосу України» у відділі зв’язків із громадськістю ГУМВС України в Полтавській області, досудовим слідством установлено, що службові особи кредитної спілки оформили 129 кредитних справ, за якими незаконно привласнили 4 мільйони 500 тисяч гривень. За вчинення злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення чужого майна, вчинене в особливо великих розмірах організованою групою) і ч. 2 ст. 366 КК України (службова підробка), до кримінальної відповідальності притягнуто п’ятьох осіб.
Для забезпечення виконання вироку суду та відшкодування завданих збитків на майно обвинувачених, у межах чинного законодавства, накладено арешт. Загальна вартість арештованого майна перевищує один мільйон гривень. Розслідування кримінальної справи наближається до завершення. Найближчим часом справу буде направлено до суду.