Однак, незважаючи на «чисельну перевагу», перші постраждали більше.
І не лише тому, що помічникові прокурора, який ледь не став у Полтаві жертвою п’яних міліціянтів, довелося відстрілюватися. Щоправда, зброя у нього була не зовсім бойова — пістолет так званої травматичної дії для стрільби гумовими кулями. Однак стріляв гучно — «почули» навіть у... Головному управлінні МВС України в Полтавській області. За поданням комісії з особового складу всі троє працівників міліції (до речі — старші лейтенанти) звільнені з органів внутрішніх справ. Постраждали і їхні безпосередні начальники, і навіть керівник міського управління міліції, який одержав догану.
Як з’ясувалося, напередодні шляхи трьох міліціонерів, які вирішили «гульнути» після трудового дня, перетнулися з працівником міської прокуратури... Як то кажуть, слово за слово, і справа дійшла до кулаків, а затим — «вот пуля пролетела, и ага...»!
Хтось із очевидців бурхливої сцени викликав міліцію! Втім, навіть після приїзду опергрупи запальні лейтенанти спершу не зізналися, що вони й... «самі — міліція», хоча мали про НП повідомити своє керівництво, адже в таких випадках на місце події виїздять представники інспекції з особового складу.
Як повідомили в прес-службі ГУ МВС України в Полтавській області, нині екс-міліціонери перебувають у слідчому ізоляторі, а тим часом обласна прокуратура проводить розслідування справи.