Державне підприємство «Одеський морський торговельний порт» подолав     3-мільйонний з початку року рубіж відвантаження зернових на експорт. Згідно з даними служби економіки адміністрації порту, за підсумками 7 місяців відвантажено 3,2 млн. т хлібних культур, що на 759 тис. т більше, ніж за відповідний період 2013-го.
— Завдяки рекордному врожаю, зібраному торік, всі елеватори на території Одеського порту працювали на піку своєї пропускної спроможності. За прогнозами аграріїв, нинішнього року попри військовий конфлікт на сході країни врожай буде на рівні минулорічного. Цим пояснюється інтерес зернотрейдерів до Одеського порту, на території якого інвестори будують нові потужності, — прокоментував ситуацію заступник начальника адміністрації Одеського порту з операційної діяльності Руслан Сахаутдінов.
До речі, в акваторії порту на теплоході «Хаджибей» було підписано документи, які підтверджують виділення кредиту в розмірі 60 мільйонів доларів Європейським банком реконструкції та розвитку на будівництво сучасного зерноперевалювального комплексу в Одеському порту.
Одеса.