Вечірнє засідання 4 березня
У першому читанні народні депутати ухвалили зміни до Закону «Про дитяче харчування» (стосовно посилення вимог до виробництва та обігу продуктів дитячого харчування). 
Щороку, за словами автора законопроекту, голови Комітету з питань охорони здоров’я Тетяни Бахтеєвої, в Україні народжується близько 500 тисяч дітей. Захворювання шлунково-кишкового тракту у малечі до одного року посідають п’яте місце серед всіх недуг. Лише в 2008 році, зауважила вона, 150 дітей у віці до трьох років стали інвалідами через захворювання шлунково-кишкового тракту. Які, як відомо, виникають переважно через вживання неякісної їжі.
У проекті містяться вимоги щодо безпечності та якості продуктів дитячого харчування, зокрема до питної води. Крім того, є заборона використання у виробництві продуктів дитячого харчування сировини, одержаної з генетично модифікованих організмів та продуктів (м’ясо, риба, птиця тощо), які були повторно заморожені.
За основу сесія ухвалила також зміни до статті 12 Закону «Про лікарські засоби» (щодо маркування лікарських засобів шрифтом Брайля) та зміни до деяких законодавчих актів України щодо спільної діяльності. 
У першому читанні народні обранці ухвалили й зміни до Закону «Про транзит вантажів» (щодо митного оформлення). За словами заступника голови Комітету з питань транспорту і зв’язку Юрія Крука, законопроект запроваджує в морських портах України спрощений режим транзиту вантажів у контейнерах. Така форма оформлення, зауважив він, існує у понад 50 відсотках найбільших портів світу. Це, за словами депутата, позитивно вплине на нашу конкурентоспроможність.
Затим народні депутати розглянули доповнення до Закону «Про охорону земель» (щодо видачі та анулювання спеціальних дозволів на зняття та перенесення ґрунтового покриву). Доповідаючи це питання, голова Державного комітету із земельних ресурсів Олег Кулініч зауважив: стаття 168 Земельного кодексу передбачає, що землекористувачі не мають права знімати та переносити ґрунтовий покрив земельних ділянок без спеціального дозволу. Тож даний проект врегульовує це питання через запровадження спеціальних дозволів та визначення основних вимог до процедури видачі (анулювання) цих дозволів. За пропозицією профільного комітету цей проект було ухвалено за основу. За основу було підтримано і зміни до Закону «Про державну підтримку сільського господарства» (зокрема, щодо вдосконалення механізмів підтримки сільськогосподарських підприємств). Один із законопроектів передбачає стягнення пені та штрафів у разі, якщо покупець сільськогосподарської продукції прострочує терміни оплати за неї.
Крім того, у першому читанні та в цілому як закон сесія ухвалила зміни до Кримінально-процесуального кодексу (щодо виїмки матеріальних носіїв секретної інформації).
Насамкінець обранці розглянули зміни до статті 9 Закону «Про участь України в миротворчих операціях», підтримавши їх за основу та в цілому як закон.