В області зафіксовано найнижчі в Україні ціни на варену ковбасу першого ґатунку, сметану, рис, макарони. Тут також найнижчий в Україні рівень цін на пшенично-житній хліб і хліб із борошна другого ґатунку, на борошно вищого ґатунку, вермішель і манні крупи. Така статистика пролунала на колегії ОДА, що її проводив голова облдержадміністрації Олексій Гаркуша.
Судячи з інформації начальника держінспекції за цінами Людмили Коваль, за підсумками цінового моніторингу підприємств торгівлі й продовольчих ринків країни, в області цукор теж найдешевший. Запобігаючи зростанню ціни на солодкий продукт, облдержадміністрація домовилася з ТОВ «Юкрейніан Шугар Компані» (колишнім Засільським цукровим заводом) про постачання в торговельну мережу 150 тонн цукру за ціною не вище 9 грн. 50 коп. за кілограм.
Держінспекція за цінами не дає розслаблятися посередникам, систематично перевіряючи дотримання державної цінової дисципліни на продтовари, що підлягають ціновому регулюванню. Замість припустимої 15-відсоткової торговельної надбавки на соняшникову олію й молоко, торговці найчастіше накручували до 23,7 відсотка. 
Подорожчала гречана крупа — це факт: протягом місяця її ціна з 5 грн. 82 коп. зросла до 6 грн. 45 коп. за кіло. По всій Україні, стверджують фахівці, на неї дефіцит. Чимало фермерів, які одержували гарні врожаї гречки, відмовилися від вирощування або скоротили посівні площі в кілька разів. Її витиснули менш вибагливі культури — соняшник і рапс. Гречана каша — страва смачна, але з рапсу виходить непогане біопаливо...