Другого вересня, до 220-ї річниці народження Одеси, городяни й гості міста одержать на перший погляд незвичайний, а насправді довгоочікуваний подарунок — п’ять громадських туалетів. Перший з них уже розпочав роботу.

Фахівці Комунального підприємства «Сервісний центр» установили в Міському саду біля входу з боку вулиці Преображенської стаціонарний туалет нового зразка. Об’єкт являє собою споруду, у якій розташовано дві туалетні кімнати, одна з яких призначена для людей з обмеженими можливостями. Крім того, є кабінка касира.

До туалету підведена капітальна система каналізації, енергопостачання й водопостачання. У кожній з кабінок для зручності відвідувачів установлені змішувачі й раковини, а також дозатори з милом, сушарки для рук і барабани з туалетним папером. За задумом міської влади, до кінця серпня в центральній частині міста з’явиться ще 4 такі туалети: на Соборній площі, у Місячному сквері, неподалік від Воронцовського палацу й поруч із міською радою в районі Думської площі.

Пільгові категорії громадян зможуть користуватися послугами туалетів безплатно, для всіх інших разове відвідування коштуватиме три гривні.

Одеса.