У неділю — День будівельника

У Чернігові, попри військові дії на сході, зберігається позитивна динаміка на будівельних майданчиках, які розгорнулися практично у всіх мікрорайонах.
— Як і торік, в обласному центрі плануємо ввести в експлуатацію 40 тисяч квадратних метрів житла, — повідомив під час прес-туру заступник міського голови Чернігова Віктор Бережний (на знімку). За його словами, порівняно з іншими містами Чернігів активно розбудовується. Закладають нові будівельні майданчики, здають нові будинки. Активно розбудовують мікрорайон по вулиці Першого травня, досить перспективним є мікрорайон № 3 на Масанах, триває будівництво по проспекту Перемоги біля річки Стрижень.
Хоча вартість будівельних матеріалів зросла останнім часом на 40 і більше відсотків, люди все-таки вкладають кошти у житло. До того ж — незважаючи на стрімке подорожчання квадратного метра. Попри це у новобудові по вулиці Толстого можна ще купити помешкання, де квадратний метр коштує близько 5000 гривень.
У багатоповерхівці на вулиці Петровській «квадрати» дорожчі: 7-7,5 тисячі гривень. Але це все одно смішні ціни порівняно з київськими. Тому чимало киян стають інвесторами житла саме у місті на Десні. На думку В. Бережного, темпи будівництва у Чернігові могли бути вищими, якби не тривало збройне протистояння на Луганщині та Донеччині.
— Два солідні київські інвестори вирішили поки що відкласти розгортання будівництва до спокійніших часів, — повідомив він.
Фото автора.