У новому році свій сотий день народження відзначили двоє жителів Врадієвського району Миколаївської області — учасники війни Софія Семенівна Шаповаленко і Семен Миколайович Білоконь.
Ювілярів привітали Президент України, керівники області й району. Квіти, подарунки, добрі побажання, увага влади, односельчан, численних родичів до сліз зворушили шановних іменинників, які прожили складне, але цікаве життя.
Софія Семенівна мешкає разом із дочкою в селі Кумари. У двадцять років вийшла заміж, народила чотирьох дітей, до виходу на пенсію працювала різноробочою в колгоспі імені Котовського. Житель селища Врадієвка Семен Білоконь, за яким теж доглядає дочка, працював в шахті на Донбасі, воював, був шофером, танкістом, одержав бойове поранення. До пенсії працював водієм у колгоспі «Україна».
За інформацією головного управління праці й соціального захисту населення ОДА, тепер на Миколаївщині проживають 32 довгожителі, яким уже виповнилося сто і більше років: троє з них чоловіки й 29 — жінки. 23 особи цього року відзначатимуть свій столітній ювілей. А двоє зі списку довгожителів готуються до святкування свого 105- і 115-річного ювілею! Так тримати!