Позачергове парламентське засідання 14 січня
Учорашнє засідання тривало менше ніж півгодини. Відкривши його, головуючий, Перший заступник Голови Верховної Ради Олександр Лавринович,  повідомив, що фракції БЮТ та Блоку Литвина вимагають перерви для проведення консультацій. Відповідно до Регламенту, їм було надано право виголосити заяву.
Як зазначив Андрій Кожем’якін, фракція БЮТ ініціювала позачергове засідання з однією метою — внести зміни до закону про вибори Президента з тим, щоб не допустити спотворення волевиявлення виборців. «Однак ми стали свідками брутального фарсу, який розігрує Партія регіонів. Влаштувавши перегони, хто перший скличе засідання парламенту, ПР наповнила порядок денний другорядними питаннями», — сказав бютівець. Він наголосив, що БЮТ вимагає першим розглянути питання змін до виборчого законодавства, інакше члени фракції залишать сесійну залу.
Відкидаючи звинувачення на свою адресу, О. Лавринович зауважив, що він демонструє не що інше як «дотримання норм Регламенту, законів та Конституції України», і оголосив до розгляду проект закону про внесення змін до ст.209 Земельного кодексу. Після цього фракція БЮТ залишила сесійну залу.
Представляючи законопроект, член аграрного комітету Сергій Рижук, зокрема, зазначив, що комітет підтримує проект народного депутата Руслана Лук’янчука, що передбачає розширення напрямів використання коштів, які надходять у порядку відшкодування втрат сільсько- і лісогосподарського виробництва. Це, за його словами, дасть можливість місцевим радам використовувати ці кошти на проведення інвентаризації земель та оплату проектів землеустрою.
Щоправда, ухвалити бодай якесь рішення парламентарії так і не змогли. Як зауважив О. Лавринович, сесія, на якій зареєстровано 221 народного депутата (на початку засідання їх кількість становила 324), не може ухвалювати рішення. Водночас він звинуватив БЮТ у спробі використати парламент у виборчій боротьбі. «Ми всі бачимо результат, якого досягла ця політична сила. Не потрібно намагатись використовувати вищий представницький і єдиний законодавчий орган у своїх вузькопартійних інтересах», — сказав він. Привітавши з днем народження народних депутатів Леоніда Кожару та Василя Потапова, Перший заступник Голови Верховної Ради закрив позачергове пленарне засідання.