Школярі Криму почнуть навчальний рік з новими підручниками. Їх, зрозуміло, надруковано в Москві з усіма наслідками, що випливають з цього.
І хоча на території Криму визнані державними мовами російська, українська і кримськотатарська, утім у 10—11 класах навчання проводитимуть тільки російською. Пов’язано це, нібито, з підготовкою до ЄДІ (Єдиного державного іспиту), попри те, що наступного року кримські випускники ще його не складатимуть.
Ще одна з новацій майбутнього навчального року — освітні установи Криму самостійно складатимуть свої навчальні плани. За інформацією кримського «міністра» освіти Наталії Гончарової, «навчальні плани ні з міністерства, ні з управлінь освіти більше не спускатимуть». За її словами, це дасть можливість правильно розподілити навантаження на вчителів.
Крім того, у початковій школі додадуть додаткові десять навчальних годин для додаткової освіти та позаурочної діяльності.
А от старшокласникам, вочевидь, додадуть один навчальний день, хоча вибір тривалості навчального тижня й залишається за освітніми установами.
«П’ятиденку» рекомендовано кримським міністерством освіти тільки для початкових шкіл. А от тривалість уроків залишиться без змін — 45 хвилин.