У Миколаївській області співробітники СБУ та МВС затримали злочинців, що робили гроші на розрізанні й здаванні на металобрухт ліній електропередач і резервного трубопроводу Південноукраїнської атомної електростанції. Злочинну групу, котра діяла під дахом АЕС, очолила посадова особа. Використовуючи службові повноваження, організатор демонтажу залучив до різання резервного трубопроводу, призначеного для подачі води на АЕС та у місто Південноукраїнськ, частину персоналу станції, а для перевезення вкраденого металу — транспорт підприємства.
Як повідомляє прес-група СБУ в Миколаївській області, усього демонтовано майже тонну обладнання станції. Правопорушників упіймали на гарячому.
Ще одну групу «металістів» співробітники СБУ затримали в селі Бузькому Арбузинського району під час демонтажу опори лінії електропередач. Зловмисники встигли зрізати майже 250 метрів алюмінієвих проводів повітряної лінії електропередач «Ісакча». У викрадачів вилучено спеціально обладнаний вантажний автомобіль і всі необхідні пристосування.