Комітет Верховної Ради з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства підтримує проект закону про внесення змін до Закону «Про Державний бюджет України на 2015 рік» (реєстр. №2147) з урахуванням висловлених пропозицій.
Народні депутати, зокрема, звернули увагу на те, що у цьому році планується значне підвищення цін на енергоносії. Відповідно 
необхідно збільшити видатки на оплату комунальних послуг та енергоносіїв усім головним розпорядникам коштів. Проте, зазначили вони, таке збільшення передбачено проектом тільки Міністерству економічного розвитку і торгівлі (на 1,3 млн. гривень).
Члени комітету також зауважили, що у липні-серпні 2014 року Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, було встановлено підприємствам теплопостачання, водопровідно-каналізаційного господарства тарифи на економічно обґрунтованому рівні. Стрімке зростання цін та тарифів на енергоносії призвело до того, що підприємства галузі стали неплатоспроможними, виникла значна заборгованість з оплати за спожиті природний газ, електроенергію, сплату податків тощо. Отже, наголосили вони, виникла необхідність передбачити у проекті змін до Держбюджету на 2015 рік субвенцію місцевим бюджетам обсягом 8 мільярдів гривень.
Комітет вважає за необхідне передбачити видатки за програмами: «Фінансова підтримка Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву» в сумі 1 412,496 тис. гривень (з 6 850 до 8 262,496 тис. гривень); «Часткова компенсація відсоткової ставки кредитів комерційних банків молодим сім’ям та одиноким молодим громадянам на будівництво (реконструкцію) та придбання житла» у сумі 23 513,8 тис. гривень (з 49 260,8 до 72 774,6 тис. гривень). Члени комітету наголосили, що неврахування цих пропозицій унеможливить ведення у 2015 році Єдиного державного реєстру громадян, які потребують поліпшення житлових умов, навіть в обмеженому режимі, та здійснення часткової компенсації відсотків за іпотечними кредитами громадянам у 2015 році.
Також комітет пропонує передбачити капітальні видатки за бюджетною програмою «Капітальний ремонт гуртожитків, що передаються з державної власності у власність територіальних громад» у розмірі 157999,2 тис. гривень. Ця сума визначена Загальнодержавною цільовою програмою передачі гуртожитків у власність територіальних громад на 2015 рік.