Голова Тернопільської обласної ради Олексій Кайда звернувся в обласну прокуратуру з приводу відмови облдержадміністрації профінансувати покупку сміттєсортувальної лінії вартістю 2 мільйони гривень. Як повідомив О. Кайда, відповідне звернення він відправив до прокуратури наприкінці минулого тижня, передає «Інтерфакс-Україна».
«Рішення про покупку сміттєсортувальної лінії ухвалено облрадою ще в серпні. Після цього було оперативно отримано дозвіл від Міністерства економіки, внесено зміни в устав КП «Архбудсервіс», котре мало бути балансоутримувачем лінії, укладено договір з україно-німецьким СП «Олнова» із Буська, що є єдиним виробником сортувальних ліній в Україні. Але кошти так і не надійшли, нараховується пеня за невиконання договору, тому я звернувся в прокуратуру із проханням з’ясувати, чому не спрямовують кошти», — сказав О. Кайда.
На сесії облради 8 грудня під час розгляду питання про внесення змін до обласного бюджету начальник Головного управління фінансів обладміністрації Ігор Пиріг пояснив, що він керувався листами голови ОДА Юрія Чижмара від 16 і 31 листопада про припинення оплати сміттєсортувальної лінії, оскільки Кабінет Міністрів безкоштовно виділив Тернополю сміттєсортувальну лінію вартістю 14 мільйонів гривень. За його словами, до листопада управління реєструвало заявку облради в Держказначействі. У відповідь О. Кайда зазначив, що рішення облради не припиняються листами ніяких інших органів влади й ці рішення є обов’язковими до виконання. Коментуючи журналістам минулого тижня свою позицію з цього питання, голова облдержадміністрації Чижмар заявив, що оскільки Кабмін безкоштовно надає Тернополю сміттєсортувальну лінію, то витрачати 2 мільйони гривень ще на одну лінію, котра до того ж утричі менша за потужністю, на його думку, недоцільно.