Містечко з безоплатним житлом для переселенців з Донбасу та Криму планують побудувати в Дніпропетровську. На площі у два гектари розмістять 150 будинків. Роботи зі зведення котеджів розпочнуть найближчим часом, а перші з них здадуть в експлуатацію вже за пару місяців.
— Проблема забезпечення житлом людей, змушених через окупантів і терористів покинути свої міста, дуже актуальна. Нашу ідею будівництва містечка для переселенців у регіоні підтримали. Уже є люди, які матеріально підтримують проект, надають будівельні матеріали, — розповів ініціатор волонтерської групи Іван Фареник. — Утім, для реалізації проекту їх поки що недостатньо, тож шукатимемо нових меценатів.
Проект не є комерційним чи рекламною акцією. Це — благодійна допомога людям, що потрапили у складне становище. За словами керівника будівельної компанії Ігоря Гладченка, зводитимуть будинки волонтери-робітники.
— Нове житло переселенці отримають зовсім безкоштовно, — підкреслив він. — Будинки розраховані на одну родину — приблизно на чотири особи. Площа житла — 36—37 квадратних метрів, дві кімнати й один санвузол.
Розселятимуть переселенців по списках, що нададуть волонтерські центри.
Дніпропетровська область.