Мережа аптек миколаївських торгових домів «Синес» і «Авіценна», а також миколаївські супермаркети, котрі необгрунтовано накрутили ціни на ліки та лимони, за свою жадібність поплатяться штрафами.
Пильно спостерігаючи за цінами на ліки та лимони в ажіотажний період вірусної епідемії, фахівці Миколаївського відділення Антимонопольного комітету України виявили бізнесменів, що збагачувалися на людському лихові. Як повідомив головний антимонополіст області Юрій Дробилко, на порушників закону про захист економічної конкуренції, які зловживали своїм монопольним (домінуючим) становищем, уже зібрано всі матеріали для штрафних санкцій, і вони, на жаль, чималенькі — до 10 відсотків річного валового доходу.
Ціни в аптеках, що проштрафилися, на «імунофлазид» та «анаферон» досягали 60 гривень, «афлубін» продавався від 60 до 80 гривень за упаковку. Супермаркети під «вірусний шумок» не відставали від аптек — накрутили ціну на лимони до 30 гривень за кілограм. «Для покупців стрибок цін — до 50 відсотків і вище — досить відчутний, — підкреслив Юрій Дробилко. — Істотним уважається вже п’ятивідсоткове підвищення».
Після антимонопольного струсу ціни в супермаркетах і аптеках, котрі проштрафилися, повернулися на вихідні позиції.
Фото Юрія ВЕНГЕРЕША.