Днями на березі озера Редькине, що у народі більш відоме під назвою «Міністерка», знову почали зводити паркан. Нагадаємо, що попередню загорожу, яка понад десять років незаконно закривала киянам доступ до рекреаційної зони в Оболонському районі, демонтували у травні за ініціативи народного депутата Олега Ляшка. «Картинки» показової акції під патріотичними гаслами із залученням бульдозерів обійшли мало не всі вітчизняні ЗМІ. І ось тепер велику частину берега водойми, імовірно, знову збираються зробити «забороненою зоною» для більшості городян.

Для початку на місці зруйнованого паркану аж до самої води забили міцні металеві стовпці (на знімку). Робилося це, вочевидь, уночі, аби обурені відпочивальники, бува, не завадили справі.

«Минулої неділі у кущах поблизу пляжу ховалася ціла бригада робітників, які, за їхніми ж словами, чекали на сигнал «зверху», аби почати будувати паркан. На запитання, від кого конкретно має надійти вказівка, лише багатозначно посміхалися і показували пальцем угору», — розповідає пенсіонер Степан Семенович. Завсідник «Міністерки» Денис, який частенько проводить тут вихідні з родиною та друзями, налаштований рішуче: «Як побудують, так і знесуть, а не захочуть — зламаємо самі, — каже він. — Ви ж бачите, скільки людей тут відпочиває?»

Мабуть, саме літня спека, яка щодня виганяє на берег сотні людей, поки що не дозволяє ініціаторам будівництва довести справу до кінця. З цим погоджуються й місцеві рибалки, які розповідають, що до них уже підходили люди у камуфляжі і пропонували шукати інші місця для лову, оскільки закриття частини берега і декількох пляжів — лише справа часу.

Як відомо, недалеко від «Міністерки» розташований знаменитий «Комплекс відпочинку Пуща-Водиця», що підпорядкований Державному управлінню справами. Тут на державних дачах проживає чимало відомих колишніх і нинішніх чиновників, зокрема, екс-генпрокурор Олександр Медведько, депутат Нестор Шуфрич, у недалекому минулому київський очільник Олександр Попов. Вочевидь, близьке сусідство з галасливою публікою з прилеглих мікрорайонів заважає розміреному відпочинку поважних осіб, тож паркан, який понад десятиліття слугував одним із яскравих прикладів застосування подвійних стандартів у суспільстві, може з’явитися знову.

Фото автора.