Уже чотири віддруковані тиражі газети Чернігівської обласної ради та облдержадміністрації «Деснянська правда» зберігаються на складі. Натомість її передплатники отримують регулярно три рази на тиждень приватну газету «Деснянська правда-вільна». Її видає ТОВ «Редакція газети «Деснянська правда».
Зрозуміло, пересічному передплатникові важко збагнути, що саме сталося. А річ у тім, що 11 вересня сесія Чернігівської обласної ради призначила головним редактором комунального підприємства «Редакція газети «Деснянська правда» Леоніда Ісаченка «з моменту державної реєстрації підприємства на три роки за трудовим контрактом». Однак він у наступні дні ще не підписував газету до друку. Адже у новоствореного комунального підприємства не було ні приміщення, ні рахунку, ні колективу. У ті дні й почала виходити заздалегідь зареєстрована «Деснянська правда-вільна», яку редагує екс-редактор «Деснянської правди» Лариса Мілова.
Можна її, з одного боку, звинувачувати в тому, що вона «по-рейдерськи запозичила» перевірений і випробуваний бренд головної офіційної газети області. Але, з другого боку, дехто ці дії також кваліфікує як виклик-протест проти не досить демократичної процедури реорганізації видання.
Хай там як, а тепер є дві газети. Одного дня передплатники навіть отримали їх разом. Але наступного разу в поштових скриньках була лише «Деснянська правда-вільна». Думалося, що в «Деснянської правди» з’явилися якісь фінансові проблеми. Не заплатили за друк? Головний редактор «Деснянської правди» Леонід Ісаченко повідомив, що в цьому плані якраз усе гаразд.
— А ось пошта не хоче доставляти наше видання передплатникам, — сказав він. — Ми вже не раз зустрічалися з поштовим керівництвом, але воно шукає різні приводи, щоб не підписувати договір про доставку газети.
Заступник директора Чернігівської дирекції УДППЗ «Укрпошта» Людмила Гуринович вважає, що редакція «Деснянської правди» має в суді довести своє право надходити передплатникам, оскільки Л. Мілова надала документи, які підтверджують законність розповсюдження за передплатою саме її газети...
Одне слово, люди передплатили «Деснянську правду», а отримують «Деснянську правду-вільну». Ось такий ребус. Але йде передплата. І невихід до читача «Деснянської правди» (у комунальне видання перейшла більшість творчих працівників з ТОВ «Редакція газети «Деснянська правда») робить їй, як мовиться, свинячу послугу. Найдивнішим у цьому є те, що засновники видання — облдержадміністрація та облрада — у цій ситуації опинилися ніби осторонь. Хоча важелі впливу в них є.
Первинна організація журналістів газети «Деснянська правда» в цих реаліях прийняла заяву, в якій коректно закликала громадськість дати адекватну оцінку діям «тих посадовців, які організували відкритий саботаж, в результаті чого всі останні номери віддрукованої «Деснянки» залишилися на складі друкарні».
 
Чернігів.