Програму комплексної реабілітації дітей з функціональними обмеженнями раннього і молодшого віку, днями презентувала в Києві громадська організація «Долоні». 
Вона об’єднала сім’ї, які виховують дітей з обмеженими можливостями. Метою програми є створення системи послуг комплексної ранньої реабілітації для малюків, спрямованої на формування способів оволодіння знаннями, вміннями, навичками, надання психологічної допомоги, засвоєння правил суспільної поведінки.
За словами голови правління ГО «Долоні» Олени Гарастюк, заклад, де здійснюватиметься ця програма, готовий прийняти для реабілітації дітей з перших місяців життя.
— Спочатку спеціалісти виявляють суть проблеми, а потім її корегують, роблячи акцент на якнайшвидшому курсі лікування. Часом воно може сягати і трьох місяців. Сенсорне відображення, розвиток опорно-рухового апарату — це лише деякі з основних досягнень та цілей програми, — каже директорка закладу.
Тут здійснюється і психологічна підтримка сімей, які виховують неповносправну дитину. Навчити батьків педагогічно корегувати свого малюка задля його подальшої адаптації в суспільстві — головне завдання програми комплексної ранньої реабілітації, яку запускає в життя ГО «Долоні». Незабаром планується відкриття інтернет-ресурсу організації — www. dolonі. org. ua.