За фактом дорожньо-транспортної пригоди з участю міського голови Димитрова Юрія Анісімова порушено кримінальну справу. Про це «Голосові України» повідомили в прес-службі обласної прокуратури. Інцидент стався поблизу адміністративного корпусу шахти «Центральна» державного підприємства «Красноармійськвугілля»: автомобіль міського голови врізався в дерево, після цього наїхав на 48-річну працівницю шахти і, нарешті, знову в дерево. Очевидці стверджують, що за кермом перебував сам міський голова, а машина їхала на високій швидкості. За попередньою версією, водій автомобіля KІА Черато не впорався з керуванням і виїхав за межі проїжджої частини.
Потерпіла Ірина Т. з травмами доставлена до лікарні. Працівниця вискочила купити пляшку води, коли на неї налетів автомобіль. У жінки — черепно-мозкова травма, струс мозку, переломи ребер, забиття грудного відділу хребта. Лікарі оцінюють стан пацієнтки як середньої тяжкості. Аварія сталася невдовзі після закінчення зміни, і навколо адмінбудинку шахти було багато людей. До розбитого авто одразу підбігли працівники вугільного підприємства: щоб визволити з-під машини жінку, чоловіки підняли автомобіль. Свідки заявляють, нібито міський голова намагався втекти з місця пригоди, але натовп, який зібрався навколо, не дозволив цього зробити. Розлючені гірники накинулися на голову з кулаками: за словами очевидців, водій, збивши жінку, намагався переїхати її заднім ходом. Триває досудове слідство, яке встановить усі подробиці ДТП, в тому числі — ступінь тверезості водія. Самого міського голову також госпіталізовано — начебто через проблеми з серцем. Від спілкування з журналістами керівник міста протягом цих днів відмовляється.
На шахті і в місті обурені пригодою за участю міського голови. У п’ятницю на позачергову сесію зібралися депутати міськради. Представники вугільного підприємства демонстрували любительський відеозапис, знятий мобільним телефоном, і переконували присутніх, що під час ДТП Юрій Анісімов був у стані алкогольного сп’яніння. На записі видно, як міський голова, хитаючись, підходить до потерпілої і нахиляється. Чути голос лікаря: «Приберіть його!» Якась жінка штовхає керівника міста в обличчя: «Скотина! Убивати таких треба!» Очевидці казали, що розлючений натовп навіть збив Анісімова з ніг. Любительське відео настільки шокувало депутатів, що кілька хвилин вони не могли промовити і слова.
Виступаючи на позачерговій сесії, депутати зажадали об’єктивного і неупередженого розслідування випадку. «Якщо ми замнемо це питання або не буде відкрито кримінальну справу, то шахта «Центральна» оголошує страйк і виставляє пікети про недовіру всім нам (міській раді. — Авт.)», — заявила депутат Тамара Прокопова. Лише один народний обранець пропонував зачекати зі звинуваченнями до офіційних висновків. Міськрада створила депутатську комісію, яка стежитиме за об’єктивністю і гласністю розслідування, а також поклала виконання обов’язків міського голови на секретаря ради Ларису Ревву.

Донецька область.