Щодня на кількох ринках обласного центру займають чергу пенсіонери: чекають на машини, з яких продається цукор по 3 гривні 74 копійки за кілограм. Дають по 10 кілограмів в одні руки. У чергах стоять родичі, сусіди, знайомі. «Ми з чоловіком узяли 20 кілограмів на двох, — поділилася радістю одна із жінок. — Завтра ще із сином прийдемо». Разом із тим в одному із супермаркетів можна було придбати цукор-пісок по ціні 4 гривні 10 копійок, але — не більш як три кілограми в одні руки. Пакети з розфасованим солодким товаром розходяться швидко.
Цукор — чи не єдиний продукт, який стрімко подешевшав за останні два місяці: в сезон ягід і фруктів його можна було придбати по 6—7 гривень за кілограм. Порівняно з початком літа подешевшали овочі: помідори — від 1,5 до 3 гривень за кілограм, огірки — 2—5, солодкий перець — 6—8. Майже не змінилися ціни на цибулю (2,5—4 гривні), моркву (6—6,5), буряк (6—6,5). У дефіциті на початку осені опинилася капуста, яку продають від 2,5 до 4 гривень за кілограм. Продавці пояснюють високу ціну засушливим літом та дорогим пальним. Покупці «полюють» на овочі «від виробника» на осінніх ярмарках, що проводяться у багатьох житлових кварталах. За помідорами, картоплею, цибулею, солодким перцем просто з поля займали чергу. Ціни в таких продавців дешевші за ринкові на 25—30 відсотків.
Поповзли вгору ціни на курятину (випатрані кури — 16—20 гривень за кілограм) і яйця (5,5—8 гривень за десяток). Без змін залишається вартість філе свинини (45—60 гривень за кілограм) та яловичини (40—50). За даними Державної інспекції із контролю за цінами в Донецькій області, торговельні надбавки на основні продукти харчування — макаронні вироби, крупи, молоко, вершкове масло, сметану, олію, м’ясо — не перевищують 15 відсотків. Зате деякі підприємці вирішили підзаробити на... солі: інспектори зафіксували в одній торговельній точці надбавку в 31 відсоток.