На базі 24-ї окремої механізованої бригади 13-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України, які дислокуються в Яворові на Львівщині, почали діяти курси перепідготовки військовослужбовців. До них залучатимуть офіцерів виховної роботи, які прослужили понад десять років та інших військовослужбовців, що виявили бажання навчатися. Тут готуватимуть менеджерів з управління персоналом, керівників кадрових підрозділів підприємств та держслужбовців.
Практику слухачі проходитимуть у райдержадміністрації, центрі зайнятості за напрямом державної служби, а хто вибере комерційну діяльність, направлятимуться на приватні підприємства. До речі, в Яворові мешкає чимало колишніх військовослужбовців, і такі курси їм стануть у пригоді. «Нинішні запасники найчастіше влаштовуються в охоронні структури, — каже завідувач сектору взаємодії з правоохоронними органами, мобілізаційної та оборонної роботи Яворівської райдержадміністрації Ярослав Демків. — Але, сподіваюся, з сертифікатом управлінця колишні військовослужбовці зможуть влаштуватися і до органів державної влади».
Загалом Західний регіональний центр перепідготовки та соціальної адаптації військовослужбовців, звільнених у запас або відставку, працює у Львові вже 12 років. І за цей час перепідготовку тут пройшли понад 2100 колишніх військових, з яких майже 1500 працевлаштовані. Географія курсів постійно розширюється. Нещодавно курси за спеціальністю «Управління персоналом» почали діяти у містах Броди і Самбір, а тепер ще й у Яворові.