Під час позачергової сесії Львівської обласної ради ухвалено рішення про відбудову Музею генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича та забезпечення захисту музейних установ і місць національної пам’яті Львівщини в умовах воєнного стану.

«За побажаннями родини Романа Шухевича, мешканців Білогорщі є ідея відбудувати точну копію будівлі, напрацьовано кілька варіантів, — повідомив директор Львівського історичного музею Роман Чмелик. — На перспективу можна розбудувати цю музейну установу та спорудити навпроти сучасний комплекс, залучивши грантодавців».

В обговоренні цього питання взяла участь і дочка командарма УПА Романа Шухевича Марія Трильовська (на знімку). Вона так само наголосила на важливості відновлення меморіального комплексу в колишньому селі Білогорща, а нині однойменній вулиці Львова, де її батько гідно прийняв останній бій у березні 1950 року й не здався до рук енкаведистів живим.

Голова Комісії з питань культури, інформаційної політики та промоції облради Святослав Шеремета підкреслив, що це був цільовий удар країни-агресора по місцю останнього бою Романа Шухевича, тож треба зробити все, щоб відбудувати музей та зберегти пам’ять про командарма УПА та історію його родини. Це важлива ланка ідеологічного фронту.

Фото прес-служби облради.