Тиловий Львів від початку повномасштабного вторгнення став майданчиком для впровадження численних міжнародних проєктів. Вони спрямовані на підтримку переселенців, а також на лікування та реабілітацію наших військових. Одна з найпотужніших ініціатив міської ради — Національний реабілітаційний центр «Незламні» UNBROKEN, який, зокрема, фінансує уряд Німеччини.

Днями у Львові заклали капсулу на місці будівництва протезної майстерні, яка стане частиною реабілітаційного центру (на знімку).

«Уже в квітні в майстерні збиратимуть, примірятимуть та надаватимуть протези українцям, які постраждали від війни, — повідомив міський голова Андрій Садовий. — Хтось знову зробить тут свій перший крок, хтось нарешті обійме рідну людину обома руками. Що символічно — тут працюватимуть саме протезовані громадяни. Приблизно через рік 40 працівників зможуть зробити 700—1000 протезів. Особливістю центру є те, що в ньому протезисти з усього світу навчатимуть своїх майбутніх колег».

Тут передбачено повністю укомплектоване приміщення для виготовлення протезів, кімнати для примірки, а також внутрішній дворик для відпочинку ветеранів. Ініціатива реалізується в межах проєкту EU4ResilientRegions — «Спеціальної програми підтримки України» — і здійснюється GIZ Ukraine.

Фото Романа БАЛУКА.