Обласний спеціалізований будинок дитини, де мешкають малюки із діагнозом ВІЛ/СНІД, відвідав всесвітньо відомий музикант Елтон Джон, засновник одного із найбільших фондів боротьби зі СНІДом. Українським партнером благодійника виступає фонд «АнтиСНІД». У будинку дитини презентували перші підсумки роботи спільного проекту «Діти плюс», мета якого — поліпшити життя малюків, народжених ВІЛ-позитивними матерями.
У музичній залі дитбудинку Елтон Джон зіграв на фортепіано композицію із мультфільму «Король Лев». «Я був близько години, бачив майже всіх дітей, усіх, хто тут працює, — зізнався журналістам музикант. — І мені здається, це абсолютно дивний і абсолютно чудовий дитячий будинок. Тут чудова медична увага до діток, психологи відмінно працюють. І найважливіше, що любов оточує дітей. Я в захваті від того, що бачив, але мені сумно, що ці діти перебувають поза суспільством».
Музикант пояснив, що обрав для співпраці Україну через масштаби поширення ВІЛ/СНІД у нашій країні. Під час прес-конференції поруч із британським гостем сидів 14-місячний вихованець макіївського дитбудинку на ім’я Лев. Дитину тримав на руках партнер Елтона Джона Девід Ферніш. На запитання, чи не збирається музикант всиновити дитину, гість відповів: «Девід і я завжди говорили про те, щоб прийняти дитину. Можливо, так: Девід завжди хоче, але я говорю поки що «ні». Знаєте, мені 62 роки, дуже багато подорожую. І таке життя насичене. Можливо, для дитини це не буде дуже добрим, тому що я надто зайнятий і багато їжджу. Але було б чудово от так ось узяти і прийняти його до себе. Він, цей хлопчик, він у мене просто відняв серце. Він вкрав наші серця — моє і Девіда». Наостанок Елтон пообіцяв порадитися з юристами щодо процедури всиновлення.
Повідомляючи про перші підсумки проекту «Діти плюс», керівник фонду «АнтиСНІД» Олена Франчук зазначила, що завдяки зусиллям фахівців уже 492 дитини, яких зачепила епідемія, залишилися в своїх родинах і не потрапили до інтернатів чи дитбудинків. За сімнадцять місяців роботи проекту нові родини з’явилися у 36 ВІЛ-позитивних дітей-сиріт.