Стан дамби, яка захищає від повені район Млинки міста Дрогобича, що на Львівщині, став основним предметом обговорення на позачерговій сесії дрогобицької міської ради. Депутати стурбовані — мешканці району із жахом чекають осінніх дощів, адже як ніколи стала реальною загроза бути затопленими водами, які принесе річка Тисмениця. Дамба стрімко руйнується, роботи з берегоукріплення ніби розпочалися і... припинилися. Причина знайома — відсутність коштів.

Тому міськрада звернулася з листом до Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко з проханням допомогти. Адже торік роботи, пов’язані з ліквідацією наслідків повені, яка сталася в липні, велися на кошти, виділені державою. Щоправда, як у нас заведено, гроші, 1,6 мільйона, прийшли в грудні. Та «незважаючи на досить стислі терміни (останні 2 тижні року), — йдеться в листі, — підрядник зумів виконати набагато більший обсяг робіт, ніж було заплановано фінансуванням на той час... Нині незакінчена та неукріплена дамба почала руйнуватись. Дуже велика ймовірність того, що дамба, яка вже сповзає в річку, перекриє русло і відбудеться штучне затоплення мікрорайону, який минулого року потерпів від стихійного лиха і котрий ця дамба має оберігати...».
Депутати просять прем’єр-міністра розглянути можливість термінового виділення 8 мільйонів гривень для завершення робіт з берегоукріплення Тисмениці.