Міський голова Тернополя Роман Заставний днями перевіряв, скільки часу потрібно каретам «швидкої», аби дістатися до хворого. Річ у тім, що за нормативами у місті на це дається 15 хвилин, та через затори на вулицях бригади інколи не вкладаються у відведений час.
Експеримент полягав у тому, що міський голова разом з журналістами, медиками і працівниками ДАІ у кареті швидкої допомоги кружляли вулицями Тернополя. Однак увімкнена сирена і маячки діяли не на всіх водіїв: хто притискався до узбіччя, даючи місце «швидкій», а хто й зовсім не реагував на сигнали. Не завжди дисциплінованими були й пішоходи, перебігаючи дорогу прямо перед машиною.
Та найважче було протиснутися вулицями Злуки, 15 Квітня та у центрі Тернополя — місто задихається без об’їзної дороги. Її будівництво місту самотужки не подужати, а на звернення до уряду з проханням допомогти поки що лунають лише обіцянки. Роман Заставний запевнив, що буде вжито додаткових заходів для розвантаження найбільш «пікових» вулиць Тернополя, — продукти харчування до магазинів, розташованих у центрі, доставлятимуть у нічний час, та посилять роз’яснювальну роботу працівники ДАІ. Але навряд чи це кардинально змінить ситуацію. Вузькі вулиці обласного центру переповнені транспортом, і лише напівзаходами не обійтися.
 

Тернопільська область.