Близько тисячі вітчизняних та іноземних видавництв беруть участь у 16-му форумі видавців у Львові, що його вчора відкрив Президент України Віктор Ющенко. 
Очікується, що протягом кількох днів приміщення Палацу мистецтв, де проходить захід, відвідає 60—65 тисяч осіб. У порівнянні із 1994 роком (58 учасників та 5 тисяч гостей) — прогрес книжкового свята очевидний.
Глава держави, вітаючи з відкриттям форуму, підкреслив, що наше книговидання розвивається, на жаль, попри відсутність підтримки влади.
— Сьогоднішній уряд фінансує бюджетну програму «Українська книга» навіть гірше, ніж у попередні роки. Минулого року тільки для закупки українських книг для бібліотек було витрачено 28 мільйонів гривень. Цього року на фінансування національної книги скеровано лише 1 мільйон 200 тисяч гривень.
Тому потрібен громадський тиск на владу, мета якого — єдина національна система книгорозповсюдження (у нас залишилося 1200 книгарень, третина з того, що було 15 років тому), пільги для української книжки та україномовних книгарень, масштабна державна закупівля українських книг для шкіл та бібліотек. Також Президент України дав доручення львівській владі упродовж 30—60 днів визначити та передати форуму приміщення на постійній основі, адже це національний проект.