На Луганщині знищено наркоплантацію. Коноплями було засіяно 7 гектарів. Їх виявили у Троїцькому районі в господарстві 40-річного агробізнесмена. Замолоду він здобув освіту юриста в одному з найпрестижніших вузів країни, але зайнявся фермерством, причому небезуспішно.
На підприємця трудилися майже два десятки працівників, зокрема й четверо «ботаніків-аматорів», які доглядали наркорослини. Можливо, затіяний фермером «експеримент» зі «схрещування» соняшнику з коноплями і залишився б неоціненим, якби не прикра випадковість. Граючись у війну, на поле зовсім випадково забігли сільські дітлахи. Один із хлопчаків заглибився у джунглі соняхів метрів на 200 і там знайшов конопельне царство.
У ході розслідування міліція встановила, що ще навесні, у переддень посівної кампанії, у Троїцький район надійшла велика партія насіння конопель. Наркозілля було посаджено ділянками на 100-гектарній території соняшнику. Крім звичайних конопель, також зростали їхні екзотичні родичі — один із видів аналогічного зілля з яскраво вираженим лиховісним фіолетовим відтінком. Однак фермер категорично заперечував, що про цей факт йому щось відомо. Тоді начальник Троїцького РВ і співробітники СБУ вирішили не тягнути з ліквідацією кримінальної плантації. Адже значна частина отрути уже після її виявлення могла «здиміти», з огляду на її вартість на чорному ринку. 150 тис. кущів конопель висмикували протягом трьох діб. Процедуру здійснювали таким чином, щоб не зашкодити соняшнику. У ній брали участь практично всі співробітники Троїцького районного відділу внутрішніх справ.
 
Луганськ.