У серпні луганським правоохоронцям двічі довелося виїжджати на вбивство, після чого викликати собі на допомогу істориків і археологів.
Перший дзвінок надійшов із Новоайдарського району. На будівництві газопроводу в селі Гречишкино робітники виявили людський череп. Про знахідку одразу повідомили в міліцію. Слідчо-оперативна група почала обстежувати місце знахідки й незабаром наткнулася на людський кістяк. Усе вказувало на те, що він пролежав у землі не один і не два десятки років. Яке ж було здивування і робітників, і міліції, коли вони довідалися, що знахідці приблизно 700 років. Викликані співробітники Інституту археології НАН України — доктори історичних наук, професори Віктор Клочков і Віталій Отрощенко, а також представник Центральнодонецької експедиції науково-дослідного центру охоронно-археологічної служби України цього інституту Юрій Бровендер у результаті розкопок встановили, що це поховання належить до ХІІІ—ХІV століття нашої ери. Останки, найімовірніше, належать половцеві-вершникові. На це вказують виявлені поруч із кістяком пряжка, ніж, металевий наконечник, стріли, а також пара стремен, вуздечка. Це поховання дає додаткову інформацію про переміщення половців у степах Луганщини, а також про їхні похоронні ритуали.
Фрагменти кістяка людини на глибині 1,5 метра виявив і біля двору свого будинку й житель села Червоне Привілля. Він одразу зателефонував до чергової частини Лисичанського міськвідділу міліції. Прибулі фахівці обстежили місце і знайшли тут ще і автоматні гільзи. Припускають, що останки належать невідомому солдатові часів ВВВ.