У місті Городенці завершився ІІ відкритий обласний фестиваль аматорського мистецтва «Покутські джерела». Протягом двох днів на центральній площі міста вирувала музика — тут виступали кращі мистецькі колективи з п’яти покутських районів Івано-Франківщини (Городенківського, Тлумацького, Тисменицького, Коломийського, Снятинського), а також гості з інших областей України та Польщі. «Я зворушений патріотичним духом, який панує на цій чудовій землі, захоплений традиціями покутян, талановитими людьми цього краю», — сказав голова Івано-Франківської облдерж-адміністрації Микола Палійчук, відкриваючи свято. Він зазначив, що на покутській землі люди цілий рік тяжко працюють в сільському господарстві, тож повинні мати день, коли б усі могли зібратись, посвяткувати, спекти хліб з нового урожаю.
Кращих представників регіону було нагороджено відзнаками і грамотами.
Окрасою ж фестивалю, крім виставки виробів народних умільців та святкового концерту за участю переможців конкурсу і зірок української естради, стало відкриття етнографічного музею «Покуття». Наразі в ньому знаходяться експонати з Городенківського району, але надалі його поповнюватимуть цікавими речами і з інших покутських регіонів.
Вудкою зачепив електромережу
Трагічно закінчилася риболовля для 21-річного юнака з села Раків Долинського району. Односельці знайшли його мертвим на березі ставка. Як з’ясували правоохоронці, хлопець рибалив електровудкою на ставку і був смертельно уражений струмом.
Подібне нещастя в той же день сталося і в селі Джурків Коломийського району. 32-річний чоловік ловив з братом рибу в потічку. Закидаючи вудку, зачепив лінію високовольтної електромережі й помер на місці.
Вийшла книга про генералів УПА
«Генерали УПА» — так називається науково-популярна книга, яку видав Музей визвольних змагань Прикарпатського краю. У ній зібрано відомості про генералів УПА та діяльність кожного з них. Як зазначають автори книги, у перший період діяльності УПА мала проблеми з формуванням старшинських кадрів. На початку до УПА було залучено старшин УГА, армії УНР, а також старшин-українців, які здобули військовий досвід в інших арміях (польській, чеській, румунській, радянській, німецькій). З часом із лав УПА виділилися свої талановиті старшини, яким підпільний уряд воюючої України — Українська Головна Визвольна Рада — присвоїв звання генералів.
Видано книгу в друкарні «Нова зоря» за підтримки Івано-Франківської міської організації Конгресу українських націоналістів.